Onze projecten

Project: Stedelijk Gymnasium Nijmegen

  • Producent van lockers én electronica in één
  • Krasvast en slijtage bestendig
  • 100% staal

Visie

Kennis, ontplooiing, vriendschap

Kennis, ontplooiing en vriendschap. Onze onderwijsvisie in een notendop. Alles wat we op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen doen, is op deze drie pijlers gebaseerd. Het Stedelijk Gym is een kweekvijver van talent. Er gebeurt van alles bij ons op school: lessen, debatwedstrijden, sportdagen, excursies… te veel om op te noemen.

Kennis Kennis blijft een centrale rol spelen op onze school. Onze leerlingen willen het naadje van de kous weten. Onze docenten houden daarom de ontwikkeling van hun vak goed bij en dragen hun kennis graag over. Een opleiding op een gymnasium zorgt zo voor een rijke bagage waar je je hele leven profijt van hebt.

Ontplooiing Je vleugels uitslaan, zélf ervaren, zélf aan het werk gaan. Leerlingen die dat aankunnen, dagen we uit om eigen keuzes te maken. Zeker zo belangrijk als hun intellectuele ontwikkeling is de persoonlijke groei die leerlingen tijdens hun middelbare school doormaken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Met ons brede aanbod in én buiten de les stimuleren we actief ontplooiing die buiten de gebaande paden gaat.

Vriendschap Nieuwe vrienden maken op een nieuwe school gaat in de meeste gevallen vanzelf. Door de homogene gymnasiumklassen herkennen leerlingen vaak veel interesses en achtergronden bij elkaar. Ze voelen zich dan ook snel thuis op onze school. Pesten komt op onze school gelukkig weinig voor.


naam school: Stedelijk Gymnasium Nijmegen 

Adres: Kronenburgersingel 269, Nijmegen

aantal vakken: 1296