Onze projecten

Project: Boskoop Wellant

  • Veel mogelijkheden voor sluitingen o.a.: Stand Alone - Centraal pasbeheer of web-based
  • 100% staal

Groen denken en doen

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Wellant Boskoop is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Je ziet het ook al volop om je heen. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, noem maar op. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij hier ook aan meewerken? Dan is Wellant vmbo Boskoop iets voor jou!

Duurzaam

Bij Wellant vmbo Boskoop vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat jij je flesje water weer vult, in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan en dat we afval gescheiden inzamelen. We maken samen met de gemeente ieder jaar de sloten van gemeente Alphen schoon, zo maak je duurzaamheid ook leerzaam.

Natuurtuin de Veenmol

Aan de overkant van de school ligt onze natuurtuin. Dit is de trots van onze school! Wij hebben met onze tuin meegedaan aan de Nationale Onderwijs Prijs en zijn als tweede van Zuid-Holland geëindigd. Op de natuurtuin krijgen zoveel mogelijk dieren en planten een plekje. Het is een unieke en fantastische plek om les te krijgen. Zo vind je er bijvoorbeeld een insectenhotel en is er een paddenpoel. In de natuurtuin staat ook een leslokaal waar les gegeven wordt over natuur en milieu. En we hebben een heuse natuurtuin-commissie. Dat zijn leerlingen die met veel passie en plezier buiten hun lessen om de tuinen verzorgen. Ook leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen weten de weg te vinden naar onze school en krijgen hier lessen. Wie weet zien we jou met je klas daar ook een keer!

Modern groen onderwijs in een fijn en duurzaam gebouw

Ons gebouw heeft lichte, ruime gangen en moderne lokalen. We hebben ook lokalen op onze prachtige natuurtuin De Veenmol. Alles om het leren en werken zo aangenaam mogelijk voor je te maken. Ons gebouw is duurzaam, omdat we werken met een algemene schakelaar, dat betekent dat alle computers om 21:00 uur automatisch uitgaan. Ook hebben we in ieder lokaal een eigen systeem, waarbij we de verwarming, zonwering en lampen kunnen bedienen. Zo brandt er nergens overbodig licht of de staat de verwarming aan. Op het dak hebben we zonnepanelen en het gebouw is met zoveel mogelijk duurzame materialen gebouwd. We hebben niet voor niets een A++ label. Maar het belangrijkste is dat door dit alles, het een heel prettig gebouw is om in te leren. Fijn voor het milieu maar dus ook voor jou.

Eco-schools

Op school hebben wij een Eco-school-team wat zich bezighoudt met het thema duurzaamheid. Daarbij krijgen onderwerpen als afval, communicatie, groen en voeding, speciale aandacht. Want zo werken we er met zijn alle hard aan om het Eco-school keurmerk te behouden. Wil je meer weten hoe we dit doen? Lees dan meer onder de kop 'Eco-Schools' op deze website.