Blog

Scholengroep Leonardo Da Vinci, Leiden

Scholengroep Leonardo Da Vinci, Leiden

Bij Scholengroep Leonardo Da Vinci in Leiden zijn ze maar wat blij met de lockers van Noki Lock.   

Beheerder Henk de Graaf verteld: “Vergeleken met sleutellockers die we voorheen hadden is dit 100x beter! Destijds namen wij aan het einde van het schooljaar de sleutels in van examenleerlingen, plakten deze op een blaadje en legden deze stuk voor stuk in een sleutelkast. Als leerlingen hun sleutel dan niet inleverden, moesten we sloten gaan vervangen. In ons bestand werden de namen van deze examenleerlingen dan verwijdert en de namen van brugklassers toegevoegd. Deze bruggers ontvingen dan een envelop met een sleutel van een locker die ze toegewezen hebben gekregen”.  

“Als alles ingedeeld en uitgedeeld was, kwamen vervolgens de reacties van de leerlingen. Een aantal leerlingen die lang zijn, wilden dan ruilen met leerlingen die minder lang zijn en dat gaf altijd gedoe. We waren daar altijd best lang mee bezig”. 

Qua betaling hadden de medewerkers van SG Leonardo Da Vinci er ook wat werk aan. “Ouders moesten de locker contant betalen, waardoor wij dat weer moesten controleren en zorgen dat het geld bij de administratie en bij de bank kwam. Nu gaan betalingen veel makkelijker via een geautomatiseerd systeem”. 

SG Leonardo Da Vinci werkt met elektronische lockers waarbij de leerling kan kiezen of hij/zij een pasje wil, of liever de locker wil openen met een app. "Onze leerlingen houden de locker voor één schooljaar, wat als voordeel heeft dat het niet hun eigen locker wordt. Dit voorkomt dat er veel rommel in de lockers bewaard wordt, dat leerlingen er stickers op gaan plakken of op gaan schrijven. Dankzij onze goed uitziende nette lockers geven wij een prima visitekaartje af als school zijnde. Iedere bezoeker stapt binnen in een nette, opgeruimde entree en dat zegt ook iets over ons”. 

De heer de Graaf vervolgt: “Waarom wij voor Noki Lock gekozen hebben? Sowieso wil ik vermelden dat de voorbereidingen goed zijn verlopen en als ik vragen heb, worden ze snel en goed beantwoord. Voor de aanschaf van onze lockers hebben we ook bij andere aanbieders gekeken, maar Noki Lock heeft een gebruiksvriendelijk systeem met veel mogelijkheden. Wij merkten dat andere aanbieders minder mogelijkheden hadden, er miste net wat extra’s”.